Computergestuurde therapie (biofeedback)

Leuk, modern en uitdagend!

Onze praktijk maakt gebruik van trainingsmodellen met biofeedback van Sensamove. Op de computer wordt digitaal het startpunt bij het begin van de therapie vastgelegd. Uw progressie wordt daarna elke behandeling zichtbaar op een scherm, u ziet uw vorderingen via grafieken en overzichten in beeld komen. Dat motiveert om de behandeling vol te houden, u ziet zwart op wit dat u vooruit gaat.

Biofeedbacktraining wordt gebruikt voor rug- en nektraining en om coördinatie of balans te verbeteren. We beschikken in onze praktijk over een rugtrainer, balanstrainer en nektrainer. Hiermee hebben wij mogelijkheden in huis om balans in zit en stand

 en de hoofdbalans te trainen. De bijbehorende spellen zijn heel aansprekend voor jong en oud.

De methode sensamove is gebaseerd op interactieve correctie: via een spel corrigeert de patiënt zichzelf. Naast metingen (klinimetrie) worden diverse spellen als therapie ingezet, de vele ingebouwde niveaus zorgen ervoor dat de herstel bevorderende therapie individueel kan worden aangepast.

Sensamove wordt ingezet bij onder meer (langdurige) rugklachten, stabiliteitsproblematiek (nek en rug), bekkeninstabiliteit, ischias, whiplash, sport gerelateerde klachten (tennis, paardrijden), houdingsproblematiek, stijve nek en rug.

Uw therapeuten

Fysiotherapie, haptonomie, psychosomatische fysiotherapie

Fysiotherapie, dry needling, oedeemtherapie i.o.

Fysiotherapie, bewegingsagogiek, sportmassage, psychosomatisch fysiotherapie i.o.

Fysiotherapie, psychomatisch fysiotherapie i.o., sport- en bewegingscoördinator