COPD

In onze praktijk is het sinds kort mogelijk met behulp van moderne technologie het hardlooppatroon gedetailleerd in kaart te brengen. Dit doen we met behulp van meerdere meetinstrumenten, waaronder audiovisuele feedback van het looppatroon op een groot scherm. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar specifieke aspecten die een rol spelen bij hardlopers: de ideale maten van knieflexie, de ideale hoek van onderarm/bovenarm en de stapfrequentie bij het hardlopen. Met een speciaal programma waarbij wij in slowmotion het looppatroon bekijken, kan door de fysiotherapeut in onze praktijk geanalyseerd worden in hoeverre deze variabelen afwijken van het gemiddelde. Daarmee kunnen problemen bij het hardlopen worden opgespoord of klachten die zijn ontstaan tijdens het hardlopen worden verklaard. Met deze methode gaat uw fysiotherapeut niet op zoek naar afwijkingen zoals artrose, hielspoor, platvoeten etc. Maar hij gaat met u op zoek of er oplossingen zijn die u bij het hardlopen kunt gaan inzetten. Hij maakt via een loopanalyse inzichtelijk hoe u op de juiste manier gebruik kunt maken van uw lichaam, met het doel aandoeningen juist te voorkomen. Een goede looptechniek is daarbij onontbeerlijk.

te voorkomen dat het slechter gaat. Het behandeldoel verandert dan van verbeteren van de huidige situratie in het behouden van de huidige situatie, zodat u b.v. langer thuis kunt blijven wonen.

COPD is een chronische aandoeningen die ook door de regering en de zorgverzekeringen als zodanig erkend wordt. Na verwijzing van de longarts heeft u recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt hangt af van de ernst van uw COPD.
De baliemensen regelen voor u deze vergoeding. U kunt hen ook bellen voor uitleg over de financiele afhandeling.

Uw therapeut