COPD

Chronic obstructive pulmonary disease

In onze praktijk worden vaak mensen met COPD en andere longaandoeningen behandeld. De praktijk is hiervoor aangesloten bij het COPD-netwerk West-Brabant, zodat we door middel van lezingen en scholingen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en behandelmethoden.
We begeleiden longpatiënten door middel van ademhalingsoefeningen, adviezen, specifieke longtraining en het trainen van de algehele conditie en belastbaarheid. We beschikken in deze praktijk over specifieke meetinstrumenten voor longaandoeningen, waarmee we het verloop kunnen vastleggen. Wij bieden begeleiding bij het handhaven en stabiliseren van uw huidige niveau. Het behandeldoel verandert dan van verbeteren van de huidige situatie in het behouden van de huidige situatie, zodat u b.v. langer thuis kunt blijven wonen.
 
COPD is een chronische aandoening die ook door de regering en de zorgverzekeringen als zodanig erkend wordt. Na verwijzing van de longarts heeft u recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt hangt af van de ernst van uw COPD. De baliemedewerkers regelen voor u deze vergoeding. U kunt hen ook bellen voor uitleg over de financiële afhandeling.

Wij zijn ook geopend op woensdagavond tot 21:00!

U kunt zich via onze site direct aanmelden voor een afspraak. Zo liggen uw gegevens al bij ons klaar bij uw eerste afspraak en kunt u snel van start met uw behandeling.