Duizeligheid

Duizeligheid kan veel beperkingen met zich meebrengen, waar mensen behoorlijk last van kunnen hebben in het dagelijks leven. Duizeligheid is een symptoom dat heel verschillende lichamelijke oorzaken kan hebben. Enkele vormen van duizeligheid kunnen fysiotherapeutisch behandeld worden.

Zo kan duizeligheid ontstaan door een dysfunctie in de nek waardoor een hoge spierspanning ontstaat. Of er vormt zich een blokkade in één van de gewrichten, hierdoor wordt andere informatie doorgegeven aan de hersenen en zo ontstaat duizeligheid. Kenmerkend hierbij is dat mensen zich vaak niet echt duizelig voelen, maar aangeven licht te zijn in het hoofd. Deze duizeligheid treedt op bij veranderingen van positie van het hoofd, bijvoorbeeld bij snel omkijken in het verkeer. Deze duizeligheid verdwijnt wanneer de fysiotherapeut de fysieke/lichamelijke oorzaak opheft.

Een andere vorm is genoemd BPPD (benigne paroxysmale positie duizeligheid). Voor deze duizeligheid is kenmerkend dat deze acuut optreedt en een matige tot extreme draaiduizeling met zich mee brengt. Vaak ontstaan deze duizelingen na een verandering van positie, bijvoorbeeld als u van stand naar lig gaat. Deze vorm van duizeligheid vindt zijn oorzaak in het evenwichtsorgaan en is met speciale behandeltechnieken goed fysiotherapeutisch behandelbaar.

Wij zijn ook geopend op woensdagavond tot 21:00!

U kunt zich via onze site direct aanmelden voor een afspraak. Zo liggen uw gegevens al bij ons klaar bij uw eerste afspraak en kunt u snel van start met uw behandeling.