Fascia- en bindweefselklachten

Fasciatherapie volgens Willie Fourie

De Fascia zijn een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Je zou het als het grootste orgaan kunnen zien dat we hebben. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie (omhullend vlies). Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascie onstpannen is en goed is voorzien van water, kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam. Er bevindt zich ook vloeistof (smeermiddel) tussen de fascia. Door langdurig niet bewegen kunnen de fascia verkleven, bewegen herstelt dit weer.

Door een trauma, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden.

Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en functioneren van het geblokkeerde gebied. Wat zich bijvoorbeeld kan uiten in pijn, stijfheid en zelfs een gevoel van benauwdheid als het in de borstkas plaatsvindt.

Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet gebeurt vanwege b.v. littekenweefsel of fibrosering kan met behulp van fascia technieken van Willie Fourie en de orthopedische revalidatie 4xT- methode dit alsnog herstellen.

In onze praktijk is Frans van der Wulp door Willie Fourie persoonlijk in deze methode geschoold. Wilt u met hem een afspraak maken, belt u dan met onze praktijk of meldt u aan via het inschrijvingsformulier.

Zie ook: Fasciatherapie

Wij zijn ook geopend op maandagavond tot 20:00!

U kunt zich via onze site direct aanmelden voor een afspraak. Zo liggen uw gegevens al bij ons klaar bij uw eerste afspraak en kunt u snel van start met uw behandeling.