Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Hoofdpijn kent echter ook vele oorzaken. De locatie van de hoofdpijn geeft goede aanwijzingen voor de mogelijke aanleiding. Een aantal soorten hoofdpijn is zeer goed fysiotherapeutisch behandelbaar.

Een veel voorkomende vorm van hoofdpijn wordt veroorzaakt door een hoge spanning in de spieren van de nek de zogenoemde spanningshoofdpijn. (tension type headache) Deze is goed te behandelen door de spieren in de nek te leren ontspannen en een mogelijk betere houding aan te nemen om te voorkomen dat de klacht weer terugkomt.

Een ander vorm van hoofdpijn die we veel in onze praktijk zien, is de zogenoemde cervicogene hoofdpijn. Deze wordt veroorzaakt door een dysfunctie van de bewegende delen van de nek. Door het mobiliseren en dus opnieuw in beweging brengen van deze gewrichten neemt de hoofdpijn af. De fysiotherapeut is gespecialiseerd in deze behandelmethode.

Wij zijn ook geopend op maandagavond tot 20:00!

U kunt zich via onze site direct aanmelden voor een afspraak. Zo liggen uw gegevens al bij ons klaar bij uw eerste afspraak en kunt u snel van start met uw behandeling.