Medische fitness

In ons land heerst bewegingsarmoede. We bewegen te weinig. We worden te zwaar en we hebben een slechte conditie. We zouden veel gezonder moeten gaan leven. Dan krijgen allerlei welvaartsziekten veel minder kans om ons gevoel van welbevinden aan te tasten. Eigenlijk weten we dat allemaal wel. Maar toch kunnen we ons er maar niet toe zetten meer te gaan bewegen.
We hebben geen zin om in ons eentje te gaan wandelen. Of we zien op tegen de gang naar een sportschool of fitnesscentrum, omdat we onszelf daar niet zien zweten tussen sportfanaten.
En hoe doe je dat eigenlijk, fitnessen? Het is voor veel mensen een onbekend terrein.

In onze praktijk bestaat de mogelijkheid om in kleine groepen en onder begeleiding van een fysiotherapeut te fitnessen. De meerwaarde in het woord ‘medisch’ bestaat uit een op maat gesneden individueel programma waarbij de therapeut zijn medische kennis inzet. Elke deelnemer wordt bij aanvang van de cursus getest en er worden metingen gedaan, zo weten zowel u als cursist als uw trainer waar uw beginwaarden liggen. Uiteraard is het de bedoeling dat uw conditie is toegenomen als de tests na verloop van tijd worden herhaald.

Fitness binnen onze praktijk betekent niet dat u een uur lang op een hometrainer zit. Dat kunt u thuis ook. Ons aanbod is veel gevarieerder. Diverse spiergroepen worden getraind, er wordt aan de conditie en evenwicht gewerkt. Er is een spelelement of een parcours. Of u beweegt per toerbeurt op hometrainer, crosstrainer, recumbentbike, roeiapparaat en loopband. In onze oefenzaal is veel spelmateriaal aanwezig, geen enkele trainingssessie zal hetzelfde zijn. Informeer gerust in welke groep voor u nog plek is.

De kosten voor medisch fitness bedragen 37 euro per maand voor een uur trainen per week. De eerste maand geldt een kennismakingstarief van 30 euro.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) medische fitness onder ‘gezondheidscursus’ of ‘preventieve zorg’.

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze site of bellen met onze praktijk op 0165-560294. Uiteraard kunt u ook altijd langskomen op de praktijk.

Fysiotherapie, dry needling, oedeemtherapie

Fysiotherapie, psychosomatisch fysiotherapie i.o., bewegingsagogiek, sportmassage, 

Fysiotherapie, psychomatisch fysiotherapie i.o., sport- en bewegingscoördinator