Tinnitus

Tinnitus is een constant geluid in het oor. Voor sommige mensen is dit een piep, voor anderen is het meer een ruis en sommige mensen horen een hele spoorlijn. Afhankelijk van de ernst van de tinnitus kan dit het dagelijks leven behoorlijk verstoren.

Tinnitus kan een centrale oorzaak hebben (een storing in de hersenen) bijvoorbeeld door een beroerte of een breuk in de schedel. Het kan ook een oorzaak vinden in het oor, bijvoorbeeld bij mensen die langere periode in een ruimte zijn geweest met het hele harde geluiden. Als laatste kan het ook een gevolg van drukveranderingen in het gezicht zijn waardoor de zenuw doorvoer beperkt wordt.

Als de tinnitus in frequentie of volume te beïnvloeden is door bewegingen met het hoofd/nek is de kans groot dat er met fysiotherapie goed iets aan te doen is. Ook wanneer de tinnitus ineens ontstaat is de kans groot dat er met therapie een mooi resultaat te bereiken is.

Wij zijn ook geopend op maandagavond tot 20:00!

U kunt zich via onze site direct aanmelden voor een afspraak. Zo liggen uw gegevens al bij ons klaar bij uw eerste afspraak en kunt u snel van start met uw behandeling.