Vochtophoping in de voorhoofdsholte

Oedeemtherapie volgens de methode Vodder voor behandeling bij vochtophoping in de voorhoofdsholte(sinusitis) en kaakholtes.

Soms hebben mensen last van een verminderde afvoer van vocht uit de voorhoofdsholte en kaakholtes met als gevolg regelmatig terugkerende ontstekingen (sinusitis) met vervelende verschijnselen als hoofdpijn, een verstopt gevoel in het hoofd, pijn aan de kaken en een gevoel van malaise.

De oedeemtherapie (vlgs de methode Vodder) bevordert de afvoer van het vocht door het lymfesysteem. Daarnaast wordt het vegetatieve zenuwstelsel beïnvloed waardoor er een betere balans ontstaat tussen het activerende (orthosympatische) systeem en het rustgevende (parasympatische) systeem. Het rustgevende systeem draagt mede zorg voor de verbeterde vochtafvoer.

Door de oedeemtherapie volgens de methode Vodder wordt het lichaam zelf aangezet om het vocht uit de voorhoofdsholte en kaakholtes beter af te voeren waardoor er een verlichting van de klachten ontstaat en er minder kans op herhaalde ontstekingen is. De ademhalingsoefeningen bij de therapie helpen mee voor de ontspanning en vermindering van de klachten waardoor mensen ook weer beter gaan slapen. Ook wordt een betere manier van het snuiten van de neus aangeleerd om de kans op het vollopen van de holtes te verminderen.

Wij zijn ook geopend op maandagavond tot 20:00!

U kunt zich via onze site direct aanmelden voor een afspraak. Zo liggen uw gegevens al bij ons klaar bij uw eerste afspraak en kunt u snel van start met uw behandeling.